Metal City Festival

When:
May 1, 2019 @ 3:00 pm – 11:45 pm
2019-05-01T15:00:00+02:00
2019-05-01T23:45:00+02:00
Where:
Trädgårn
Nya Allén 11
Göteborg

METAL CITY FESTIVAL

Premiär för inomhusfestivalen Metal City

Trädgår´n hyllar Göteborg som metalstad genom att arrangera en inomhusfestival med Dead by April som huvudband. Den 1 maj gör de sin första spelning i stan på tre år, med frontmannen Jimmie Strimell.

Metal City är Trädgår´ns första festivalprojekt som konsertarrangör. I samband med den nyutvecklade konsertavdelningen har Trädgår´n etablerat en ny scen, T2, som rymmer 375 stående gäster. Den kommer att komplettera den mer välkända stora scenen, T1, som i sin tur har ökat kapaciteten från 1100 till 1300 gäster.

Metal City drar igång med en vinnande line up bestående av sex fantastiska metalband från Västra Götaland: Dead by April, Sparzanza, Imminence, Chugger, Six Foot Six och Super Ego. Inomhusfestivalen kommer att bli en fantastisk upplevelse med två scener, sex band, över nio timmar livemusik och live underhållning i pauserna med specialgäster Martin och Paolo från Lillasyster. Trädgår´ns härliga uteservering kommer att öppnas upp för att mätta hungriga besökare med en food court som erbjuder god mat.

”Äntligen tillbaka på hemmaplan, var ett tag den! Ska bli kul att göra det på Metalcity! Rock On!” Dead by April

”Vi i Imminence har nog inte spelat i en och samma stad så många gånger i Sverige som vi har gjort i Göteborg, så den här gången känns det extra roligt att få återvända och vara en del utav första upplagan av Metal City Festival, framförallt när det blir ett hemmaplans-gig för vårt senaste tillskott, Christian Höijer (bas), i bandet!” Imminence

”Det känns som om det var evigheter sedan vi spelade i Göteborg, så det ska bli riktigt kul att komma till Metalcity den 1 maj. Götet har alltid behandlat oss bra! Vi ses där!” Sparzanza